Dette er et sivilisert sted for offentlig diskusjon

Vennligst behandle dette diskusjonsforumet med samme respekt som en offentlig park. Vi er også en delt fellesskapsressurs — et sted å dele ferdigheter, kunnskap og interesser gjennom en pågående samtale.

Dette er ikke harde og brutale regler, bare retningslinjer for å hjelpe deg å vurdere hva som passer seg i samfunnet vårt og holde dette et rent og pent sted for sivilisert offentlig diskurs.

Forbedre diskusjonen

Hjelp oss å gjøre dette til et flott sted for diskusjoner ved alltid å jobbe for å forbedre diskusjonen, uansett hvor liten. Hvis du ikke er sikker på at innlegget ditt bidrar til samtalen, kan du tenke gjennom hva du vil si og prøve igjen senere.

Temaene som diskuteres her har betydning for oss, og vi vil at du skal oppføre deg som om de også betyr noe for deg. Vær respektfull for temaene og menneskene som diskuterer dem, selv om du er uenig i noe av det som blir sagt.

En måte å forbedre diskusjonen på er å oppdage de som allerede skjer. Bruk tid på å bla gjennom emnene her før du svarer eller starter dine egne, så får du større sjanse til å møte andre som deler interessene dine.

Vær imøtekommende, selv når du er uenig

Du ønsker kanskje å svare på noe ved å være uenig i det. Det er greit. Men husk å kritisere ideer, ikke personer. Vennligst unngå:

 • Provoserende og nedsettende ytringer
 • Personangrep
 • Å svare på tonen i et innlegg i stedet for det faktiske innholdet
 • Motsigelser fra ryggmargsfølelse

Gi i stedet begrunnede motargumenter som forbedrer samtalen.

Deltakelsen din teller

Samtalene vi har her setter tonen for nye brukere. Hjelp oss å påvirke fremtiden til dette samfunnet ved å velge å delta i diskusjoner som gjør dette forumet til et interessant sted å være — og unngå de som ikke gjør det.

Discourse gir verktøy som gjør det mulig for samfunnet å identifisere de beste (og verste) bidragene: bokmerker, likes, flagg, svar, redigeringer og så videre. Bruk disse verktøyene for å forbedre din egen opplevelse, og alle andres også.

La oss forlate samfunnet vårt bedre enn vi fant det.

Hvis du ser et problem, flagg det

Moderatorer har spesiell autoritet; de er ansvarlige for dette forumet. Men det er du også. Med din hjelp kan moderatorer være samfunnsfasilitatorer, ikke bare vaktmestere eller politi.

Ikke svar når du ser dårlig oppførsel. Det oppmuntrer til dårlig oppførsel ved å erkjenne det, forbruker energien din og kaster bort alles tid. Bare flagg det. Hvis nok flagg påløper, vil tiltak iverksettes, enten automatisk eller ved moderatorintervensjon.

For å opprettholde samfunnet vårt forbeholder moderatorer seg retten til når som helst å fjerne alt innhold og enhver brukerkonto for enhver grunn. Moderatorer sjekker ikke nye innlegg; moderatorene og nettstedoperatørene tar ikke noe ansvar for noe innhold som er lagt ut av samfunnet.

Vær alltid sivilisert

Ingenting saboterer en sunn samtale som uhøflighet:

 • Vær sivilisert. Ikke legg ut noe som en fornuftig person vil anse som støtende, krenkende eller hatytringer.
 • Hold det rent. Ikke legg ut noe uanstendig eller seksuelt eksplisitt.
 • Respektere hverandre. Ikke trakassere eller plag andre, utgi deg for å være en annen eller avslør personers private informasjon.
 • Respekter forumet vårt. Ikke legg ut spam eller på annen måte vandalisere forumet.

Dette er ikke konkrete retningslinjer med presise definisjoner — så unngå at dine innlegg kan fremstå som noen av disse tingene. Hvis du er usikker, kan du spørre deg selv, hvordan du ville følt det hvis innlegget ditt ble omtalt på forsiden av VG.

Dette er et offentlig forum, og søkemotorer indekserer disse diskusjonene. Hold språket, lenkene og bildene dine trygge for familie og venner.

Hold det ryddig

Gjør en innsats for å sette ting på rett sted, slik at vi kan bruke mer tid på å diskutere og mindre å rydde opp. Så:

 • Ikke start et emne i feil kategori.
 • Ikke del det samme i flere emner.
 • Ikke legg ut svar uten innhold.
 • Ikke avled et tema som diskuteres aktivt.
 • Ikke signer innleggene dine — hvert innlegg har profilinformasjonen din knyttet til seg.

I stedet for å legge ut “+1” eller “Enig”, bruk Like-knappen. I stedet for å ta et eksisterende emne i en radikalt annen retning, bruk Svar som et koblet emne.

Legg ut bare dine egne ting

Du kan ikke legge ut noe digitalt som tilhører noen andre uten tillatelse. Du kan ikke legge ut beskrivelser av, lenker til eller metoder for å stjele andres immaterielle rettigheter (programvare, video, lyd, bilder) eller for å bryte noen annen lov.

Drevet av deg

Dette nettstedet drives av din vennlige lokale stab og deg, samfunnet. Hvis du har ytterligere spørsmål om hvordan ting skal fungere her, kan du åpne et nytt emne i nettsted tilbakemeldingskategori og la oss diskutere! Hvis det er et kritisk eller presserende problem som ikke kan håndteres av et metatema eller flagg, kan du kontakte oss via stabsiden.

Brukervilkår

Ja, vilkår er kjedelig, men vi må beskytte oss selv – og i forlengelse, du og dine data – mot uvennlige folk. Vi har en Brukervilkår beskriver din (og vår) atferd og rettigheter knyttet til innhold, personvern og lover. For å bruke denne tjenesten, må du godta å følge våre brukervilkår.